Atelier Elisabeth

Iconen atelierOver Johanna

Iconen schilderen als lofzang

In 2011 vroeg mijn schoonmoeder, toen 85 jaar oud, of ik met haar mee wilde gaan naar een cursus icoon schilderen bij haar in het wijkcentrum.  Zo kwam ik bij Elisabeth Tangel terecht en, ja, daar leerde ik Elisabeth Schreuder kennen.

Schilderervaring had ik totaal niet en de acht dagen die deze cursus duurde waren voor mij een openbaring van ‘binnen de lijntjes verven’ en wat je met kleuren kunt doen. Mijn icoon was niet helemaal af en Elisabeth Schreuder bood aan dat zij mij wel wilde helpen met de afwerking. Van daaruit is een bijzondere vriendschap ontstaan. Maar niet alleen dat, via Elisabeth kwam ik in 2012 op les bij Silouan Medema in Lettelbert. Door zijn lessen begon ik ook mijn spirituele kant ontwikkelen en langzaam groeide mijn vertrouwen in God en Zijn liefde. Ik ontdekte dat de iconen mij de mogelijkheid gaven mijn geloof in God vorm te geven, zonder dat ik bij een kerk aangesloten ben. De iconen en het proces van schilderen vormen mijn persoonlijke eredienst en lofzang.

In 2016 startte Silouan met een tweejarige opleiding tot iconenschilder en ik voel mij bevoorrecht dat ik deze opleiding kon gaan volgen. Inmiddels heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond.

De tijd zal leren hoe het verder gaat, maar welke weg het ook zal zijn, God zal erbij zijn. Ik hoop nog veel te leren, zodat de iconen van mijn hand voor u een vreugde zullen zijn om te bekijken en u wellicht zullen inspireren op uw eigen weg.